12 Ocak 2013 Cumartesi

Annelik üzerine yazmak...Ne güzel :)

Epeydir bir şeyler karalamadım.Şu ipad gelince daha çok girerim blog yazarım okurum sanmıştım ama hiç de öyle olmadı.Sandığım kadar keyifli değilmiş ipad kullanımı.Hani facebook twitter gibi ağlar tamam ama yazı yazacaksan klavye şöyle çatır çutur edecek arkadaş.Bilgisayar sen başka bir şey yazarken kendi keyfine göre yazdıklarını değiştirmeyecek.Oh be valla çatır çutur girişiyorum çookkkk keyifli.Başlarım teknolojiye :))

Rüzgar'dan haberler keyifli maşallah.Kuzeninden gelen yürüteç ile çok keyifli dakikalar geçiriyor.Dakikalar diyorum çünkü günde maksimum yarım saat kullanmasına izin veriyorum.Çok yararlı bir şey olmadığını biliyorum ama acil halletmem gereken bir işim olduğunda Rüzgar'ı oyalayan yegane şey yürüteç.Önüne koyduğum oyuncakları yere atmayı öğrendi.Yere atıyor bir de arkalarından bakıyor.Bunu bir yerde okumuştum şimdi tam açıklayamayabilirim ancak hangi eşyaların ses çıkardığını öğreniyordu sanırım böyle atınca.

Bu aralar anneliğimi sorguluyorum.Rüzgar 6,5 aylık ve onunla birebir oyun oynayarak oynaşarak geçirdiğimiz toplam iki saattir.Onun dışında yatağında oyun halısıyla oynuyor,ipad de Pink Fong diye bir uygulama var.Onu açıyorum çizgi film tadında müzikli kitaplar var ingilizce,biraz da onları izliyor.Uyuyor.Biraz da altını açıyorum tepiniyor filan derken hep onu oyalayıp bir şeyler yapmaya çalışmakla geçiyor günüm.Ne zaman ki birebir bir şeyler paylaşmadığımızı çocuğun gözlerini dikip hevesle bakışından anlıyorum ya da fark ediyorum diyelim işte o zaman alıyorum yanıma önce yatakta biraz öpüşüp koklaşıyoruz.Sonra kitap okuyoruz,parmak oyunları oynuyoruz,fış fış kayıkçı ve Rüzgar çukura düştü gibi bir takım bu veletleri mutlu eden oyunları da oynadıktan sonra benim yine yapmam gereken bir işim oluyor ya ütü,ya yemek,ya çamaşır ya da her hangi bir şey...ve işlere dönüyorum.Yakın arkadaşlarımın bebekleriyle Rüzgar arasında bir kaç ay var.En küçük Rüzgar.Onları arıyorum ben bunları bunları yapıyorum başka ne yapabilirim diye.Onlar da daha ne yapacaksın diyorlar ama bu beni tatmin etmiyor.Belki birebir bir şeyler paylaşmıyoruz diye suçluluk hissetmek için erken.Bir iki aya kadar birlikte oyunlar oynarız inşallah parka filan götürürüm kuzumu.

Düzenimiz tabi ki yine değişti.Bugüne dek en sevdiğim düzen bu oldu umarım artık değişmez.Sabah 7-8 gibi uyanıp 180 ml süt içiyor.9 da 30 dk uyuyor.12-13 gibi yemek ve yoğurt yiyor. 13:30 da 45 dk uyuyor.16-17  gibi 180 ml süt içiyor.17:30 da 30 dk uyuyor. 20:00  gibi meyve yiyor  21:30 30 dk uyuyor.23:00 de 180 ml süt içip uyuyor.Bu arada -önden bir maşallah diyeyim-

Gün içinde bir kez 2 ya da 3 saat süren uzun uykular uyuyacağı günler de olur mu acaba.Ben yanında yatarsam 3 saat uyuyor.Uyanıyor bakıyor ki ben yanındayım yüzümle gözümle oynarken tekrar uyuyakalıyor.Ben de dinlenmiş oluyorum aslında ama Rüzgar uyurken yaparım dediğim işler yapılamıyor tabi ki.

Bu yazıyı aşağı yukarı iki saatte yazabildim Rüzgar uyudu sonunda dışarda çok güzel yağmur yağıyor bir nefes molası için balkona çıkıp elimi yüzümü yıkayıp pijamalarımı giyip doooooğğğru yatağa gitme vakti.

Let's go to sleep :)


5 yorum:

  1. bir meleğin günlüğü13 Ocak 2013 08:32

    zaman zaman bende diyorum "yiğitle ilgilenemedim,oyun oynayamadım" vs ona bişeyler öğretme telaşındayım.ama bende tatmin olmuyorum geçirdğimiz vakitten maalesef evin işleride hiç bitmiyor..bizmki alkış,bay bay,fışfış kayıkçı,tel sarar ayşeyi öğrendi henüz:)) çok zevkli birşeyler öğrenmesi uygulaması..

    maşallah diyelim uyku düzenine yiğitte 5-6 aylıkken bu şekilde kısa uykualr uyurud.şuan 10 aylık ve sabah 1 öğleden sonrada 2 saat uyuyor en son 9 gibi gece uykusuna geçiyoruz ve sık sık uyanıp sabahı eediyoruz .Tabiki bunada şükür çok şükür..Rüzgarcıkda zamanla daha uzun uyuyacak anneciği
    öptüm sizi

    YanıtlaSil
  2. bende tablet kullanamıyorum blog yazarken.. gerçekten çat çut sesleriyle daha zevkli oluyor :) bi bakıyorum yazmak istediğimden başka başka şeyler yazmışım tabletle.. fazla teknoloji iyi değil :) bende önden bi maşallah diyeyim rüzgara.. neva nın günü gününü tutmuyor. sizinkine yakın ama istediğim düzende değil.. bazı günler hiç uyumuyor akşama kadar geceleri mıkır mıkır.. uyurken beni hep yanında istiyor.. çok sık emmek istiyor ek gıdayada geçtik ama arıyor işte.. İnşallah onlar için en sağlıklı düzene en kısa zamanda ve uzun soluklu olarak kavuşuruz..

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    önce maşallah diyorum. uyku düzenimiz bizim de böyleydi tam da rüzgarın şuan olduğu aylarda. yaklaşık 1 aydır değişti önce günde 3 e düştü sonra ikiye (yani 8-9 ay civarı değişecek) ve toplam ortalama 3 saat uyuyor (1 e 2 bazen 1,5 a 1,5 şeklinde). Ama bazen de bozuluyor diş hastalık vs etkenler yüzünden.

    geçirdiğin zaman bizimkine kıyasla az. ben o uyuduğu zaman sadece işimi yapıyorum diğer zamanlarda hep yanındayım, oynuyoruz evin içinde geziyoruz karıştırıyoruz falan. belki ben çok abarttım ama kendi başına oynadığı zamanlar da oluyor fakat ben yine hep yanındayım.

    yürüteçi bizde kullandık 15 dakkadan fazla durmak istemiyordu bizimki şimdi bile hala istekli değil ama arada lazım oluyor wc ye falan gitmek için :)
    öpücükler

    YanıtlaSil
  4. aynı şeyleri bende sorguluyorum. bu mükemmel anne sendromu sanırım. etrafıma bu soruyu sorduğumda gayet iyi bakıyorsun rüzgara (benim oğlumun adıda rüzgar :))çocuklar çok akıllı ve ebeveynlerini kullanmayı biliyorlar herşeyin bir sınırı olmalı. hiç kafana takma sende gayet iyi ilgileniyorsun oğluşunla :)

    YanıtlaSil
  5. http://fezakiral.blogspot.com/2013/01/son-kitaplarimiz-geldi.html

    merhaba,
    inanın aynı duyguları fazlasıyla paylaşıyorum; hele de çalışan bir anne olarak. ama kaliteli, verimli geçirdiğimiz zamanlar dakikalar sürse bile değerlidir. O yüzden canınızı üzmeyin.
    Size 0-20 ay bebeklerle yapılacak 50 eğitici aktivite kitabını önerebilirim.

    YanıtlaSil