15 Ocak 2013 Salı

çok fenalardayımmmmm offff

Takip ettiğim hamilelerin doğum hikayelerini okuyorum.Bebeklerinden "doğdoğunda" diye bahsediyorlar.Bense ilk günden bahsederken hep "eve geldiğinde" diyorum.Aklıma o soğuk koridorlar geliyor..Rüzgar'ın olduğu odaya girerken ellerimizi sterilize edişlerimiz. Her seferinde heyecanla korkuyla merakla umutla dolu girişlerimiz o odaya...Yıllar da geçse sesini asla unutmayacağım o solunum aletinin sesi.

O gün solunum makinasını kapatmayı deneyeceklerdi.Onsuz da nefes alabilecek miydi?O koridor toplam beş metre yoktur belki.Yer ayağımın altında kayıyor koridor bir türlü bitmiyordu.Yürüyor yürüyordum.Nihayet odanın kapısına geldim.Oğlum hortumsuz serumsuz kablosuz bir beşikte kucağıma alacağım kadar açıkta yatıyordu.

Ertesi sabah onu hastaneden çıkarmak için gittiğimizde.Epikriz yazılacak ondan sonra çıkacaksınız siz bu arada bebeği giydirin,altını temizleyin,emzirin deyip beni odaya aldılar.Orada ne kadar kaldım kaldığım süre boyunca neler yaptım hayal meyal aklımda.Bembeyaz bir tulum giydirdim.Temmuz ayının altısı.Beyaz bir şapka..Beyaz battaniye...Tıpkı benim "ne güzel bebeğini almış gidiyor" diye düşünerek baktığım gibi bakan anneler...Onların Allah'a yalvaran gözleri.Maşallahlar şükürler "bize de dua edin"ler...

Trilyonlar versinler bana ,dünyanın malı mülkünü sersinler önüme,oğlumun bir gülüşüne bir sarılışına değişmem.Dünyadaki tüm annelerin evlatlarını böyle sevdiklerini bir düşünsenize.Herkesin yavrusu canı ciğeri göz bebeği.

Yine çok ama çok dağınık yazdım.

Elçin bir arkadaşından bahsetmişti.Bebeği pek de sevimli bir bebek değilmiş.Hatta ona kalırsa çirkinmiş bile.Ama annesi onu bebek güzellik yarışmasına sokmaya karar vermiş.Kuzgun la şahin misali,kirpiyle pamuk işte hangisini tercih ederseniz.

böyle işte

Allah ayırmasın yavrularımızdan.Sağlıkla büyütelim,hayırlı yazılar yazsın.Kötü yola saptırmasın ,şeytana uydurmasın.Korusun kollasın.Hastanelerde yatan bebeciklere de sağlık versin inşallah.

Durup durup bu boktan konuyu açıyor olmaktan ben de şikayetçiyim mamafih kendime engel olamıyorum.Mamafih demeye de bayılırım.Gideyim oğlumu koynuma sokup uyuyayım.

Bir dokunuşuna ömrümü veririmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kurban olurummmmmmmmmmmmm
Gülüşü ömrüme bedel oğlummmmmmmm
Canımmmmmmmm

14 yorum:

  1. ben de yavruma çok zor kavuştum. hislerinizi öyle iyi anlıyorum ki.. ağladım okurken :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en iyi benzerlerini yaşayanlar anlar :(

      Sil
  2. oğlumun adaşı rüzgar çok şükür ki o günleri geride kalmış sağlıklı bir şekilde onu çok seven annesinin koynunda. allah evlatlarımıza uzun ömür versin. zor bir sınav vermişssin allah bütün evlatları annelerine bağışlasın

    YanıtlaSil
  3. bu arada söylemeyi unuttum. Rüzgarlar adı gibi çok güçlüdür hayata sıkı sıkı tutunurlar. benim oğlumada karnımdayken yaşamaz dediler. onlara inat tosun gibi doğdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes fırtına gibi esecek çok yaramaz olacak derken bu dediğin çok iyi geldi.Maşallah o zaman Rüzgarlara :)

      Sil
  4. O günler geçmiş, geride kalmış çok şükür.. Artık bugün ve sonrasındaki güzelliklere odaklan rüzgarın güzel annesi.. Bak ben de dün yazdım doğum hikayemi ama oraya yazmadığım bir çok olumsuzluklar var, benim yüreğimi yerinden koparan anlar saatler yaşadık ama onları yoksayıyorum ve hiç bahsetmiyorum.. sadece bugünümüze şükredip, geleceğimiz için dua ediyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa maşallah okudum doğum hikayeni umarım kolay geçiyordur bu günler

      Sil
  5. canım geçtii gitti inşAllah güzel günler göresiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım sağol uzun zamandır yazamadım şimdi okuyacağım bakalım nler yazmıssın :)

      Sil
  6. Ben de bebeğimden evvel nasıl yaşıyormuşum diye merak içerisindeyim :)

    YanıtlaSil
  7. onları sağlıklı ve mutlu görmek bu dünyada istediğim tek şey sanırım,sanki bi sürü isteklerim varmış gibi görünürüm, ama onların mutluluğunu görünce aslında bu dünyadan hiç bişiy istemediğimi anlıyorum.anneme kötü bi olayı anlatınca,bana o olayın yaşandığına değilde senin üzülmene üzülüyorum derdi hiç anlamazdım,bu sene anlamaya başladım,büyük kızım sınavın birinden ilk kez düşük bi not aldı öyle ağladıki öyle üzüldüki,aklıma sınavdan aldığı not hiç takılmadı onun üzüldüğünü mutsuz olduğunu gördükçe kahroldum,diğer sınavlarında şöyle dua etmeye başladım allahım onun mutsuz olmayacağı iyi notlar ver,ve annemide yeni anladım.ececim sende oğlunu öyle seviyosunki son satırlara yazdığın cümleler her şeyi anlatıyo,ama her zaman iyiyi düşünki iyi olsun.ne kadar doluymuşum ben neler yazdım yaa,daha yazarım aslındada karşıdan zeynep anneee ben sıkıldım diyerek geliyo,yoksa şuracıkta bütün hayatımı yazabilirim yani.neyse canım rüzgarı öpüyorum,hoşçakal.ha bide biz karne alıyoruz 2 gün sonra takdirler havada uçuşuyo valla,pek sevinçliler bi görmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne klişesi var ya "Anne olunca anlarsın" :)) Doğruymuş meğer anne olana kadar anlayamıyor insan.

      Ay maşallah kuzucuklarınaaaaaa takdir almışlar bir de :) Onların başarısı görmek ne kadar güzeldir kim bilir?Umarım bizler de o günleri yaşarız.İki hafta tatilsiniz neler yapacaksınız var mı bir planınız.Hava da bozacak geçen haftaki gibi olsaydı dışarıda dolaşırdınız bol bol,park bahçe filan :)

      Sil