30 Ekim 2012 Salı

Ek Gıdaya erken geçiş :)))

Blog okumaktan yazamıyorum yahu :) 

Umarım herkes iyidir her şey yolundadır.

Biz ek gıdaya yavaştan bir geçiş yaptık.Çoğu arkadaşım yedirdiklerimi duyduğunda "valla cesaretine hayranım" gibi kinayeli cümlelerle beni kınadıklarını belli edecek davranışlar sergileseler de Rüzgar da ben de halimizden memnunuz.

Bu ek gıda hikayesi bir gün marketten heves edip silikon kaşık almamla başladı.Marketten çıkıp parka gitmek gibi bir alışkanlık edindik.Silikon kaşığı aldığım gün bir milupanın 4.aydan itibaren yazan meyve püresinden aldım.Yemeyeceğinden adım gibi emin parkta bir banka oturup Tıktım Rüzgar'ın ağzına.Sanki yavrum kırk yıllık gurme gibi yedikçe yedi,vermedikçe ağlayarak istemeye başladı.Sonraki günlerde bunu yoğurt,tarhana çorbası,elma,armut,kabak,havuç izledi.Tabi doyumluk ölçülerde değil.Sadece bir tatlı kaşığı kadar verdim her birini.Şimdi sabahları 3.öğünü ve akşam yatmadan 2.önceki öğünü bu yazdıklarımdan veriyorum.Bazen doyana kadar veriyorum,bazen itiraz ediyor,süt istiyor o zaman ısrarcı davranmayıp süt veriyorum.

Allah'a şükür her hangi bir alerjik reaksiyon oluşmadı.Kabızlık ya da gaz problemimiz de olmadı.Milupanın tahıllı kaşık mamasını gece 12 öğününde veriyorum sabah 6 hatta 7 ye kadar uyanmıyor.

Oyuncaklarını tutmak için ellerini uzatıyor.Varı yoğu bir "Çiko" su var.Pusetinde yatağında arabada yani nereye gidersek oraya götürüyoruz,oynuyor,deli gibi sallıyor,salladıkça ses çıktığını farkedince daha çok sallıyor.Çıngıraklı inek gibi geziniyoruz alışveriş merkezlerinde filan. :) 

İşte kendisi de bu :)))

Tüm bunların dışında Rüzgara bir aktivite halısı almak istiyordum ama karyolasının iki korkuluğu arasına gerdiğim bir atkıya sallandırarak astığım peluş oyuncaklar o ihtiyacı çok da iyi karşıladı.Şimdilik sırtüstü yatarken elleriyle vuruyor.Tutmaya çalışıyor.Bazen bir ikisini tutuyor.Sallıyor tabi çikoyu da asıyorum,sesler çıktıkça deli oluyor :)) 

Severek takip ettiğim blog yazarlarından biri http://bebeklericinoyunlar.blogspot.sk diye bir blog sayfası oluşturmuş.Bazıları bizim de oynadığımız oyunlar bazılarıysa Rüzgar uyansa da oynasak diye heyecanladığım yeni oyunlar...

Onun bir tebessümü için her şeyi yapabilirim.Biri onu bilerek ağlatırsa dünyanın en gaddar insanı olabilirim.

Rüzgar annemin tabiriyle "Annesi ve dedesi gibi üç kağıtçı" bir çocuk.Biraz ilgisiz kaldığında öksürmeye başlıyor.Odasında 15 dakikadan fazla yalnız kaldığını farkettiğinde ağlıyormuş gibi sesler çıkarıyor.Ama alt dudağı sarkıtarak ve gözünün içine baka baka ağlıyorsa kesinlikle bu ciddi bir ağlamadır.Susturmak için kucağıma aldığımda ağlama kesilse bile bir süre bağırarak söylenmeye devam ediyor.Hırsını alamıyor.Bunu yazarken biraz utanıyorum ama o alt dudağı sarkıtıp ağlarken çok ama çok tatlı oluyor :)) 

Diğer bebekler de öyle mi bilmiyorum ama açlığa hiç tahammülü yok Rüzgar'ın.Geceler hariç günlük rutinini hiç bozmadı şimdiye kadar tam 3 saatte bir acıkıyor.Ve maması 5 dakika geç kalırsa yıkıyor ortalığı.

Uyku eğitimi için kendimce bir yöntem denedim ve sanırım başardım.Sabah 9,öğlen 1,öğlen 5, akşam 8 ve nihayet gece 12 olmak üzere uyku saatleri oluşturdum.Bunu yapabilmek için o saatlerde uykusu gelse de gelmese de ayağımda sallayarak uyuttum yaklaşık 8-9 gün boyunca.Sonra farkettim ki otomatik olarak o saatlerde ben sallamadan uykusu gelmeye başladı.Şimdi sabah 9 ,öğlen 1 ve akşam 8 uykularına yatagına yatırınca kendi kendine dalıyor.Akşam 5 uykusunda direniyor.Gece ise babası 11 de geldiği için öpüşmeleri sevişmeleri kaynaşmaları maması vs. derken çok uyarılıyor ve uykuya dalmakta zorlanıyor.Böyle zamanlarda memede uyutuyorum ya da babasına veriyorum.Ve ne hikmetse benden kolay uyutuyor :)) 

İşte böyle 12 Kasımda hastanede kontrolümüz var.23 Kasımda da sağlık ocağında.

Kilosu 7600 Boyu 63 cm idi 23 Ekim'de ölçüldüğünde.

Bizden haberler böyle.

Herkese kuzusuyla sevgi dolu günler geceler haftalar aylar yıllar koca sağlıklı bir ömür dileğiyle.. :)

9 yorum:

  1. Maşallah yakışıklı Rüzgar'a, iştahı hiç kaçmasın, uykuları bölünmesin:) Benim oğlumun da acıktığında öksürür gibi yalancı bir ağlaması var, çok numaracı bu yeni nesil:) Çok acıktığında memeden hemen süt gelmezse de homurdana homurdana emiyor, kesin diyorum şu an saydırıyor:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fena bunlar :)) Annelerini nasıl parmaklarında oynatacaklarını çok iyi biliyorlar.

      Sil
  2. maşallah Rüzgar'a kilosu gayet iyi annesi iyi beslemiş :) ek gıda konusunda ben de senin gibiydim bizimle her sofraya oturduğunda veriyordum şimdi sorunsuz yiyor herşeyi. İnsanlar çok konuşuyor ama bazı şeyler kendiliğinden gelişiyor, sizinki de öyle olmuş demek ki öyle olması gerekiyormuş. Öpücükler

    not. siteyi beğenmene sevindim daha yeni yazılar gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki internetteki kadınlarla normal hayattakiler farklı gibi.Biz çok fazla yeni anne tanıyoruz ve tecrübelerini okuyup rahatlıyoruz.İnternete girmeyen yeni anne olmuş arkadaşlarımsa çok tedirgin çok kuralcı ve doktor sözünden çıkmayan pimpirikli tiplere dönüştüler.Dediğin gibi olması gerektiği gibi oluyor.

      Site süper.ellerine sağlık:)

      Sil
  3. Maşallah Mşallah.aman yesin sen içinde geleni yapmışsın bence iyi yapmışsın ..Banada erken diyenler olmuştu ama yiğit 4.5 aylıktı yeni tatlarla tanışıtğında.şükür iştabnı yerinde.Geç kalan arkadaşlarımsa birşey yemeiğinden şikayetçi..
    aynen blog okumaktan yazmaya fırsat kalmıyor Bendede var o dert.:))okumayı seviyorum ama arkadaşların hızına yetişemiyorum:))

    Uyku ile ilgili hiç bişey demesem iyi.En büyük sıkıntımız gece uykusuna geçiş .gündüz ayağımda sallıyrum.Akşamda uykusu gelir hep aynı saate ama direniyor uymamak için..Babasının kucağında uyuyor biizmkide sanırım biz anneler hadi uyu uyu diye içimizden geçirdikçe onlarda hissediyor ondan uyumuyor.Baba rahat aman uyumazsa annesini çaığırım diyorlar galiba içlerinden:)))) haliyle çocuk rahat ve sakin kucakta şıp uyuyor zannımca...çok konuştum ahydı ben kaçtım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi ...Babalar gerilmiyorlar ki hiç,akşama kadar sakin sakin normal rutin işlerini yapıp bebeklerine kavuşuyorlar eve gelince.Onların rahatlığı da bebeklerin kendini rahat etmelerini sağlıyor.Böylece babada uyuyorlar :)))

      Sil
  4. yeni annecim :)) sayfanın şablonu değişmiş güzel olmuş ama nedense yazıları okumakta zorlandım ben..Arkaplannın yoğun rengindemi bilmiyorum ama nacizane söliim dedimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten bu şablon işini hiç beceremedim :)) Değiştirdim yine bakalım :))

      Sil
    2. bende habire şablonumla uğraşıyorum içime sinne bişey olmadı henğz.Ama bak bunu beğendim :)Okuması gayet kolay :))

      Sil