19 Kasım 2012 Pazartesi

5 aylık olduk :)

5 aylık olduk olmasına da Rüzgar hala sağa sola dönmüyor,ayaklarını tutmak gibi bir çaba sarf etmiyor.Belki bunda 36 haftalık doğmasının etkisi vardır bilemiyorum.Belki de biraz tembeldir :)) Bu gece ilk kez hiç uyanmadı sabah 8 de uyandı.Gündüz de çok uyudu.Ve dudağı büzerek bir iki kez ağladı.Belki de yeni bir büyüme atağı haftasına girdik bilemiyorum.Çevremdeki bazı arkadaşlarımın bebekleri bu aylardadönmeye başlamışlardı.Rüzgar'dan bir abüyük iki bebek var ,ikisi de kız onlar hem dönüyorlar hem de ayaklarını ağızlarına götürüyorlar.İnsan ister istemez kıyaslıyor.Ve geri kaldığını fark edince de üzülüyor.Biraz kilolu olduğu için gövdesini ve bacaklarını kaldırmakta güçlük çekiyor olabilir mi acaba? :)) Ben de oğlumun hımbıllığına kılıf uyduruyorum.Hani öyle anneler vardır ya :))) Ay çok güldüm kendime.Ayrıca ek gıda serüvenimiz de hiç de hayal ettiğim gibi sürmüyor.Türlü püreler çorbalar denedim ama ağzını mühürlüyor o kaşığı ağzına sokabilene aşk olsun.Ama milupanın tahıllı kaşık mamasını,kavanoz mamalerını ve benim yaptığım elma armut pürelerini seviyor.Kısacası tatlı şeyleri severek yerken,sıra sebzelere gelince ağzını smsıkı kapatıyor.Denk gelirde verebilirsem bir kaşık biraz bekletiyor ağzının içinde sonra da cırkkkk diye çıkartıyor :)))

Geçenlerde bu çocuk neden bu kadar az uyuyor diye hayıflanıyordum.Bugün bir şeyi keşfettim ki o her gözünü açışında ben uyandı zannedip "Günaydın anneciğim,neler gördün rüyanda?" filan diyorum ve hemen uykusu açılıyor.Bugün uyandığında hiç seslenmedim,beni al dercesine çığlıklar atana kadar bekledim ve iki kez tekrar uykuya daldı.Meğer ben uyandırıyormuşum çocuğu :)

Bu arada Berkhan ve Gaye İngiltere'ye taşınıyorlar.Çarşamba sabah  uçacaklar.Bu gece erkekler Berkhan'a bir veda gecesi düzenledi.Mehmet de orada.Ne yalan söyleyeyim özleyeceğim ikisini de.Google map ile kalacakları yeri gösterdi.Avrupa Birliği ülkelerine haritayla bakarken en son zumda bir kez daha tıklayınca üç boyutlu olarak caddeleri sokakları görebiliyorsunuz.Bugün biraz Paris'te gezdim.Sonra Prag'a gittim.Biraz dublin Temple Bar'da soluklandım.Bir bira içecektim ama emzikliyim diye vermedi barmen. :))


8 yorum:

  1. 5.ayınız kutlu mutlu sağlıklı olsun canım...

    yazının sonuna bayıldım:) Hain barmen :))ama iyi etmiş aferin:))

    olabilir yiğitte dönmüyordu 8 ayı bitti daha bugun biraz ileri attı kendini emeklemeye çalışıyor..yeni yeni.Tembel bizim oğlanlar demekki..O dediğini bende çok yapıyormuşum ..günaydınnn diye odaya dalınca haliyle çocuk uyumuyor bidaha ..kısa uyudunu düşündüğüm zaman tekrar uyutmaya çalışıyorum etkili oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım teşekkür ederim.Evet araştırdım "Ay ay gelişim" makalelerinde 5. ayda döner yazsa da çok bebek bunu ertelemiş.Bu uyku olayını keşfettim de bu sefer gece uyumayacak çocuk tüm gün uyudu nerdeyse :)) :S

      Sil
  2. maşallah büyüdü bile Rüzgarcık hiç dert etme blogları okuya okuya insan kıyaslama yapıyor ve bazen olumsuz etkileniyor ama her bebek farklı. edindiğim izlenime göre kilolu bebekler gec dönüp hareket ediyor muhtemelen ondan sizinki de, sağlıklı olsun mühim değil. bu arada destekle oturtmaya başladın değil mi?

    sebze yemeklerine gelince ben hiç tuzsuz acayip püreler vermedim, içine çok az tuz ve tereyağı ekle tadına bak nefis oluyor öyle verebilirsin. abartmadığın sürece tuz ve şekerin faydalı olduğunu düşünüyorum ben. tuzda mineraller var, şeker de kan şekerinin ayarlanmasını sağlıyor. kendimi örnek alıyorum bu konuda, ben çayımı şekerli içerim ama hiç öyle çikolata ve tatlı krizlerine girmem. her gün azıcık alınca ihtiyaç duymuyor insan. kızımı da böyle alıştırmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destekle oturtuyorum evet.Oturmayı seviyor.Zaman zaman kucağımda ya da koltuğun köşesinde oturuyor.Kafayı taşıyor ama vücudunu dik tutamıyor henüz.

      Tuzu bi arkadaşım ama önerdi ama ben hiç alışmasın diye vermiyordum.Bir de öyle deneyeyim bakalım.Belki yer yarın yazarım ayrıntıları yerse.

      Sil
  3. Benim minişim 6aylık oldu teyzesi kiloluda değil ama sırtüstü yatarken yüzükoyun dönemiyor henüz :) ama tersini yapabiliyor. Değişiyor bebekten bebeğe. hepsinin zamanı ayrı demekki no panic :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ya canım sağol rahatlıyorum böyle diğer anneler de aynı şeyleri yazınca.Altını açtığım zaman biraz daha kaldırıyor ayaklarını,sağ tarafına döner gibi oluyor ama tam değil :)

      Hımbıl hımbıl :)) Kızın çok tatlı bu arada Allah bağışlasın.

      Sil
  4. Benim oğlumda 5 buçuk aylık ama hala dönmüyor, dönmeye çalışmıyor bile. Birde karın üstü yatırdığımda kafasını hiç koymuyor yere, yorulunca başlıyor ağlamaya. bazı bebekler yüzükoyun uyurmuş ya bizimki mümkün değil uyuyamaz, indirmiyor kafayı :D bende bu dönme işine kafayı tam takıyordum ki senin ve yorum yazan arkadaşların yazılarını görünce rahatladım ;)

    YanıtlaSil
  5. bebekler 45 . dk dan snra derın uykuya gecıyorlar.45 -60 dk arası uyanırsa hıc ses cıkartmayın yada bırz pıspıslayın basını oksayın gerı dalar ve 2-3 saat uyur :)

    YanıtlaSil