19 Kasım 2012 Pazartesi

bloglar olmasaydı çok yalnız hissederdim :)

Bebekleri henüz 1 yaşını doldurmamış 20 30 kadar anne farkında olmadan bir grubun içindeyiz bu blog dünyasında.Bir şeyler araştırırken okuduğum bir postun yorumlarına ve izleyicilerine bakıyorum da hep takip ettiğim ya da beni takip eden kişiler.Benim takip edebildiğim kadarıyla en küçük olan Rüzgar.Üç tane de hamile blogunu izliyorum.Onların doğum hikayelerini bebeklerini çok merak ediyorum.Şimdi ben ne de olsa tecrübeli anne sayılırım.Gözlerimi belerte belerte "AAAaaaa öyle olmazzzzzzz,şöyle yapacaksın" gibi yorumlar yazacağım :)))

Son 5 aydır nefret ettiğim bazı cümleler var.Aklıma gelmişken yazayım istedim.

* Bunun karnı mı aç?

* Hasta mı ettin çocuğu?

* Emzir sen emzir o acıkmış.

* Bu çocuk böyle üşür/yanar.

* Pis annesi,çorba mı yedirmeye çalışıyormuş benim oğluma,ağlama gel oğlum yeme (Malum kişi)

Ay ne mübarek bir insanım.O kadar sinir olduğum şey varken sadece bu kadarını hatırlayabildim.Kötü olayları hafızamın en derin yerine hapis edebilmek kabiliyetini geliştirtdi hayat bana :)


16 yorum:

  1. Ne kadar çok "çok bilen" var di mi, boşver sen hee,hıı diyip doğru bildiğini, hissettiğini yap :)
    Ben de bebiş ilk geldiğinde o ilk günlerde stres olmaktan korkuyorum her kafadan bi ses çıkınca (anneler vs.)ama her türlü yardıma ihtiyacım olucak bi müddet, idare ediciiz artık naapalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm yardımları red etmiştim.Herşeyi kendim yapmaya çalıştım.Şimdi hata yaptığımı düşünüyorum çünkü çok yorgunluk ve uykusuzluk yaşadım.Bu da sütümü etkiledi.Şimdiki aklım olsa farklı davranırdım belki ama lohusalık diye bir şey var ki az kaldı sen de göreceksin.Pek sağlıklı düşünemiyor insan.Bu arada doğum çantanı okudum süper her şey hazır Denizcik bekleniyor :))

      Sil
  2. Bir tane de benden;'Bunun uykusu mu var annesi?'.Ege biraz baygın bakışlı,sürekli soruyorlar,kime çatacağım bir gün bilmem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de söyledikleri batmasın sevimli gelsin kulağa diye cümlenin sonuna bir "annesi" yerleştirme modası var ki hiiiiççççç sorma :)

      Sil
  3. ya bi benimkilermi bu lafları söyleyenler diyordum ama yalnız değilmişim :) ya insan kendinden bildiklerininkini boşveriyorda fırsatını bulunca herşeye maydanoz olan kişiler yokmuuuuu.. Vallahi çocuğumla arama girme be deyip itesim geliyo :) annelik içgüdüsü müdür ki? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa işte ben de öyle olmaktan korkuyorum.Yakın bir arkadaşımın ikizleri olacak bir aydan az kaldı.Yaşı da bende çok küçük.Ona bilgiçlik taslayan gıcık tecrübeli anne olmak istemiyorum.Bakalım göreceğiz,belki bu karışma işi de içgüdüseldir :)

      Sil
  4. yazacaksın ben bile başladım akıl vermeye :) çok güzel hissettiriyor bu arada:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaaaaa di miiiiiii :))) Hem insanlara faydalı olmak kötü bir şey mi ki canım :)

      Sil
  5. aslında hiiçte anneli bebekli bloglar ilgimi çekmezdi,en son 8 sene önce doğum yapmış biri olarak,ama senin bloğunda yazdığın ev hallerini bebekle geçen günlerini okumak öyle keyifli geldiki,samimiyet hat safhada.sanırım bu yüzdende dün 1 saat kalkamadım başından b
    bilgisayarın, taaa rüzgara hamile olduğun günlere kadar okumuşum.yani bloğunuda senide rüzgarıda kendime pek yakın buldum.bide unutmadan rüzgara kocamaaan bi MAŞALLAH.

    YanıtlaSil
  6. :)) Aaaa çok teşekkür ederizzzz biz de :)) Seninki de kocaman olmuş tekrar girip beni bulursan detay yazsana.Kız mı erkek mi?Okula gidiyordur.Nasıl gidiyor.Sen neler yapıyorsun.Merak ettim.Sevgiler..:

    YanıtlaSil
  7. Ilk dogum yaptigim gunler aklima geldi...kulaklarimi tikadim ve karismayin dedim, alinan alinsin dedim ve kimse birdaha birsey soyleyemedi, sonrasi zordu ama en azindan benim dediklerim oluyordu..yoksa bunalima girerdim:) seni cok ama cok iyi anliyorum

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa sorma sorma...Çok fenaydı.Şimdi bertaraf edebildim o çok bilmiş söylemleri.Ama ilk doğum yaptığım günler zordu.Bir de başka annelerle kıyaslanmak ya da onların örnek gösterilmesi durumu var ki ne sen sooorr ne ben söyleyeyimmm

      Sil
  8. ececim benimki değilde benimkiler diyelim,çünkü bide 11 yaşında bi kızım var,8 yaşındakide kız, yani 2 tane minik cadım var benimde.ben ev hanımıyım 30 yaşındayım,şu sıralar sürekli derslerine yardım etmekle günüm geçiyor benim,bu okul dönemide çok güzeldir çocukların,inşallah rüzgarda büyüyünce anlıycaksın.işte böyle, yorumlarımı eksik etmem artık,hoşçakalcanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay maşallah kızçelereee :)) Çok ödev veriyorlarmış çocuklara,sen de zorlanıyorsundur.Kolay gelsin canım.Çok memnun oldum.Öp kızıcıklarını benim için.Rüzgar da okula başlar mı acaba :)

      Sil
  9. Merhaba! Blogunu yeni takibe aldım. Ve geçmiş yazdıklarına göz attım rahatladım yanlız değilmişim endişeye kapılan anne adayları arasında. :) İşte bu yazından bahsediyorum: http://birhamilegunlugu.blogspot.com/2012/04/kprdasana-ogluma.html

    Bloglar ve anneler iyi ki varsınız. :))

    YanıtlaSil
  10. o yazı eşim bebek istemediği için ona yazılmıştı,ben çok istiyorum ama yok anlamıyor:(
    yoksa inan bişey düşünmüyorum hayırlısı olsun,sağlıkla büyütürsün inşallah,bende keşke hemen olsa diyorum ama erkek istemiyorsa,çözüm beklemek:(

    YanıtlaSil