12 Ağustos 2012 Pazar

düzen müzen kalmadı anacım

Tamamen düzenimiz bozulmuş durumda.7 haftayı bitirdik.Gitgide düzene girecek derken var olan düzenimizde bozuldu.Eskiden mamasını yediği gibi gazını çıkarır yatırırdım.Anında uykuya geçerdi.Şimdiyse uyanık kalmak istiyor.Mamayı yiyor,gazı çıkıyor,altı temiz,kakayı da yapıyor,banyo yapıyor ve buna rağmen uyumuyor.Resmen kapanan gözlerini açmak için çaba harcıyor.Sonunda da başarıyor.Bazen yeniliyor uykuya.Oh diyorum uyudu.Yavaşça odadan çıkıyorum.En ufak bir ses çıkarmamaya özen göstererek evi toparlamaya başlıyorum ki bir anda odadan avaz avaz bir ses geliyor :) Almayım diyorum pışpışlıyorum,biraz sakinleşir gibi oluyor,yanına yatıyorum,yanında olduğumu hissetsin de uyusun diye.Yine dalar gibi oluyor,odadan çıkmamla yaygarayı koparması bir oluyor.Dur Ece diyorum numara yapıyor alma alışmasın her ağladığında kucağa alınmaya,ağlarken bilinçsizce anne diyor ya yollarına ölürüm,kurbanlar olurum diyerek alıveriyorum kucağıma.Bugün balkondayken duymamışım sesini,içeriye bir girdim ki deli gibi ağlıyor.Kızacak oldum "oğlum sen neden uyumuyorsun yaaa" diye söylenecek oldum,bir baktım ilk defa gözünden yaş akmış.Anneeeemmmmmm diyerek bastım bağrıma.Bu çocuk beni parmağında oynatacak anlaşılan.Sanırım her geçen gün gündüz uykuları azalacak.Hayır problem değil ama ağlamasa...Hani sessizce yatsa ya da kucağımda şekerleme yapsa,sevişsek,oynaşsak sorun değil de biraz sessiz kalayım ağlamaya başlıyor.Uykusuz olunca sinirler de eskisi kadar iyi değil tabi,bazen çok öfkelenebiliyorum.Sonra vicdan azabı duyuyorum.Allah'ın gücüne gider diyorum kendi kendime.Oğlumu bize bağışlasın diye ettiğimiz dualar kabul oldu.Şimdi de söyleniyor pozisyonuna düşmek istemiyorum.Ama gerçekten çok zorlanıyorum.

Yemek yapamıyorum bir kere.Ütü gerçek bir hayal.Temizlik mi?Tabi ki yapamıyorum.Salı günü gelecek de MEhmet izinli olacak.Çamaşır yıkanacak sabah erkenden,öğlene kadar kuruyacak.Öğleden sonra ütü yapılacak.Akşama doğru ya da çamaşır yıkanırken ev temizlenecek.Eğer dışarda yemeyeceksek yemek yapılacak.Ve var olan yardımcılı tek günüm de işle güçle heba olacak.

Şöyle agucuk gugucuk yapacağı,yüzümüzü seçebileceği,güleceği günler gelse de oynaşsak maymunla.

9 gibi uyudu uyanma üzerededir.Mehmet evdeyken biraz kestirmeli.Haydi hoşçakalın.

Varlığın öyle bir keyif ki burnumda çilekli sakızımın kokusu....

5 yorum:

  1. Yaa gözümü korkutmasana amaaa :P Şu son sakin 3 ayımın tadını çıkarıyım bari bol bol uyuyup... Anlaşılan bu günleri mumla arıycam:)

    Hiç bi fikrim de yok ama bu konuların piri Tracy ablamızın yöntemlerini denesen (http://www.hepsiburada.com/liste/bebek-bakim-sorunlarina-mucize-cozumler/productDetails.aspx?productId=kgun0086&categoryId=9935&SKU=KGUN0086)bi de uyku arkadaşları var ya,onları denesen belki işe yarar, özellikle şunu çok övüyolar:http://www.hepsiburada.com/liste/cloud-b-uyku-arkadasim-sevimli-kuzucuk-sleep-sheep/productDetails.aspx?productId=oyunopecloud0101&categoryId=301151
    Doğa sesleriyle fln bebişi rahatlatıp uykuya geçişini kolaylaştırıyomuş...
    Allah yardımcın olsun, düzene girer inşallah en kısa sürede...♥

    YanıtlaSil
  2. :))) Ay canımmmm yok korkma korkma şunun şurasında bu günler en fazla 4 aya kadar devam ediyor kaldı iki ay.Hem her bebek böyle olacak diye bir şey yok.Seninki karnında da sakin,öyle hatırlıyorum.Rüzgar hamileyken de beni pek rahat ettirmemişti,çok hareketliydi.Önerdiğin kitap ve kuzucuk işe yarayabilir.Dur bakalım deneyince yazarım.

    Bana derlerdi hadi be sende derdim.Cidden hamileliğin tadını çıkar çünkü uykusuz geceler,bebek bakımı ev işleri derken vücut ve sinirler çok yıpranıyor.Bol bol uyumaya çalış,uyku stokla :)

    YanıtlaSil
  3. zamanla düzelecek merak etme ve ilk üç ay anne karnının devamı gibi oluyor bu yüzden bol bol kucak ve anne kokusu istiyorlar. İlk üç ayda yapılanlar da alışkanlık olmazmış bu yüzden kucağa almaktan korkma, ben başka odadayken yüksek sesle konuşmaya ve ninni söylemeye devam ediyordum sesimi duyunca susuyordu. uyku düzeni de oturacak zamanla ama şuna dikkat et, genelde en fazla 1,5 - 2 saat uyanık durabiliyorlar, seninki ufak 1 saat bile olabilir. bu sürenin sonunda yorulur uyumak ister, bir şekilde de uykusu geldiğini belli eder. işte o anı yakalayınca hemen uyut yoksa uyuyamayınca başları ağrıyor, huzuru kaçıyor uykuya dalmakta zorlanıyorlar. ola ki kaçtı bu süre, sakinleştirici müzik, ninni kucak ve başına masaj yap uyut. Uykuları kısa olablir ama gündüz toplamda 4 saat kadar gece de 10 saat kadar uyuyorsa yeterlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzelecek inşallah :) Dünden beri acayip süt artırma çabasındayım.Sağma makinem arkadaşımdaydı onu getirdi.Saat başı sağıyorum.20 cc anca çıkıyor.Ama pes etmeyeceğim bakalım beslenmeme de dikkat etmeye başladım.oğlumun da diğer bebekler gibi anne sütü içmeye hakkı var.En az altı ay emzirebilirsem ne mutlu bana.

      Sil
    2. 20 cc başlangıç için çok iyi benden 5-10 anca çıkıyordu, bırakma düzelecek, ben de ilk 4 ay çıksın yeter sonra olmasa da olur diyordum ama şimdi hedefimi yükselttim, mümkün olduğu kadar uzun emsin istiyorum

      Sil